Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová grafika v geovědách (PočGrafGv)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PočGrafGv - Počítačová grafika v geovědách, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základy rastrové a vektorové počítačové grafiky. Technické a programové prostředky počítačové grafiky. Aplikační programové vybavení pro grafiku v geovědách (vytváření geologických řezů, geologických map, profilů vrtů, 3D zobrazení geologických těles atd.).

Osnova

Kategorizace počítačové grafikySvětlo a barvy v počítačové graficeObraz a jeho reprezentaceRastrové a vektorové formátyKomprese obrazuZobrazování prostorových datRovinné a prostorové transformaceZařízení pro vstup a výstup počítačové grafiky

Literatura

Navrátil, P.: Počítačová grafika a multimédia. ISBN 8086686776. Computer Media, Kralice na Hané, 2007.Žára, J. a kol.: Moderní počítačová grafika. Computer Press, Brno, 2005.Homola, V.: Učební texty na školním serveru. Dostupné na http://homel.vsb.cz/~hom50. Web VŠB, Ostrava, 2005-2013.

Požadavky

Žádné

Garant

Doc. PaedDr. Vladimír Homola, Ph.D.

Vyučující

Doc. PaedDr. Vladimír Homola, Ph.D.