Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika B (PodEkB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PodEkB - Podniková ekonomika B, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Jde o pokračovánímprůřezového předmětu PE A, který studentům rovněž poskytuje základní teoretické znalosti o podnikovéekonomice. Studenti v tomto předmětu získávají poznatky z oblasti logistiky, strategie, inovačních procesů, investičníhorozhodování a znalostního managementu. Získané znalosti si studenti dále prohlubijí ve speciálních předmětech vnásledujících ročnících.

Osnova

1. Plánování v podniku2. Strategické plánování3. Diagnostika a terapeutika podniku4. Krizové řízení v podniku5. Investiční činnost podniku6. Controlling a interní audit7. Inovace v podniku8. Štíhlý podnik9. Transnacionální korporace10. Sdružování podniků (kartely, trasty, koncerny…)11. Nové formy podnikání a znalostní management12. Společenská odpovědnost firmy13. Trvale udržitelný rozvoj14. Poznatky z praxe a aktuální témata rozvoje podniku

Literatura

Synek,M., Kislingerová,E. a kol.: Podniková ekonomika. 5. přepracované a doplněné vydání. Praha: C.H.Beck, 2010.ISBN:978-80-7400-336-3 Kolektiv autorů. Podniková ekonomika A. Studijní opora pro distanční vzdělávání. Ostrava: VŠB - TU Ostrava, 2010.

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

doc. Dr.Ing. Pavel Blecharz

Vyučující

doc. Dr.Ing. Pavel BlecharzDr.Ing. Zuzana ČvančarováIng. Lenka GabrielováIng. Vlasta Humlová, Ph.D.Ing. Karla JuráskováIng. Filip KonečnýIng. Alena MachalováIng. Jaroslava PešlováIng. Blanka Poczatková, Ph.D., MBAIng. Irena SikorováIng. Dita Skopalová, Ph.D.Ing. Adam SkovajsaIng. Helena ŠkrlováIng. Elen VálkováIng. Zuzana Wozniaková, Ph.D.