Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové systémy (PoSys)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PoSys - Počítačové systémy, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti prokazují hluboké znalosti z oblastí: počítačové architektury, principy a vlastnosti procesorů a pamětí,vstupní a výstupní jednotky, periferní zařízení s důrazem na jednotky styku s prostředím. Systémová struktura řídicíchpočítačů a mikropočítačů a logických automatů. Počítačové sítě ILAN, LAN, MAN a WAN – struktura, komunikace, zabezpečení.Bezdrátová komunikace a její možnosti využití v řídicích systémech. Využití v počítačově integrovaných průmyslovýchřídicích systémech CAD/CAM.

Osnova

Počítačové architektury, principy a vlastnosti procesorů a pamětí, vstupní a výstupní jednotky, periferní zařízenís důrazem na jednotky styku s prostředím. Systémová struktura řídicích počítačů a mikropočítačů a logických automatů.Počítačové sítě ILAN, LAN, MAN a WAN – struktura, komunikace, zabezpečení. Bezdrátová komunikace a její možnostivyužití v řídicích systémech. Využití v počítačově integrovaných průmyslových řídicích systémech CAD/CAM.

Literatura

NACHTIGAL CH. L. 1993. Instrumentation and Control - Fundamentals and Applications. New York (USA): John Wiley & Sons, Inc. 1993.TOOLEY, M. 1993. PC-based instrumentation and Control. Wiltshire (GB): Redwood Books, 1993. ISBN 0 7506 1631 8 .WHITT, M. D. 2003. Successful Instrumentation and Control Systems Design. New York (USA): ISA, 2003. 360 p. ISBN 1-55617-844-1 .

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Radim Farana, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Radim Farana, CSc.doc. Dr. Ing. Oldřich Kodym