Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování průmyslových aplikací (PPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPA - Programování průmyslových aplikací, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je naučit studenty myslet počítačovým jazykem, navrhovat a řešit dílčí úlohy ve skriptovacímprogramovacím jazyce, vytvářet algoritmy podle konkrétních problémů, navrhovat a realizovat programy zadaných praktickýchúloh. Druhým cílem předmětu je analýza současného stavu v oblasti publikování na webu. Po absolvování předmětuby student měl být schopen formulovat postup dle dílčích kroků při tvorbě webové aplikace, vybrat a dále modifikovathotová řešení, tak aby pro potřeby daného projektu byl schopen své znalosti aplikovat. Důležitou součástí předmětuje samostatná závěrečná práce, v níž studenti spojí obě probírané oblasti dohromady, navrhnou a realizují výslednýprojekt řešící tvorbu webové aplikace v prostředí Internetu.Úkolem předmětu je naučit studenty vytvářet webové aplikace a XML webové služby, vytvářet aplikace na serveru vprostředí ASP.NET, včetně jejich napojení na databáze.

Osnova

1. Informační systémy na webu - přehled a srovnání dynamických skriptů pro tvorbu webových aplikací (ASP.NET, PHP,JSP). 2. Tvorba formulářů. Formátování formulářů bez využití tabulek. Pozicování prvků na stránkách pomocí CSS. 3. Návrh a tvorba webových aplikací. Informační architektura webových aplikací.4. Úvod do syntaxe jazyka VB pro ASP.NET. Operátory, typy proměnných. Základní vestavěné funkce, podmínky, cyklus.5. Práce s objekty v ASP.NET. Práce s daty z formuláře a se soubory. 6. Vázání dat, ukládání dat na SQL Server. Principy, uložené procedury, parametry.7. Tvorba webových služeb XML, SOAP.

Literatura

předmět nemá povinnou literaturu. Studentum bude k dispozici online studijní materiál.

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Marek Babiuch, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marek Babiuch, Ph.D.Ing. Pavel Smutný, Ph.D.