Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Publikování prostorových dat v prostředí WWW (PPDW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPDW - Publikování prostorových dat v prostředí WWW, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

* Studenti by měli být schopni posoudit různé systémy pro publikování v kontextu nějaké specifikované situace.* Studenti by měli být schopni interpretovat několik různých standardů pro publikování.* Studenti by měli být schopni vyvinout jednoduchou aplikaci pro publikování.

Osnova

1) Principy prezentace prostorových dat v prostředí WWW. 2) Přehled komerčních i nekomerčních řešení. 3) Základy tvorby WWW prezentací prostorových dat. 4) Využití jazyka Java pro tuto oblast. 5) Využití jazyka XML a formátu SVG pro prezentaci prostorových dat v prostředí WWW. 6) Web Map Service (WMS). Web Feature Service (WFS). 7) Map API.8) Praktická práce s produkty nekomerčního charakteru.

Literatura

OGC. Web Feature Service Implemantation Specification. 2005. Dostupné na WWW:https://portal.opengeospatial.org/files/?artifact_id=8339W3C. SVG. 2005. Dostupné na WWW: http://www.w3.org/Graphics/SVG/W3C. XML. 2005. Dostupné na WWW: http://www.w3.org/XML/Plewe, B: GIS Online information, retrieval, mapping, and the internet, OnWord Press, Santa Fe, USA, 1997Růžička, J.: GeoWeb, 2005, http://gis.vsb.cz/ruzickaRůžička, J.: Open GeoWeb, 2006, http://gis.vsb.cz/ruzickaRůžička, J. a kol.: Publikování prostorových dat na Internetu, Distanční text, 2003,

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

Ing. Jan Růžička, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Růžička, Ph.D.