Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Procesy přípravy investiční výstavby (PPIV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPIV - Procesy přípravy investiční výstavby, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou přípravy staveb, postupem přípravy staveb ve všech fázích výstavby,a to předprojektové, projektové a realizační a aplikovat získané znalosti a dovednosti. Absolvováním student získádovednosti formulovat postup řešení a nalézt případné problémy, sestavit elementární návrh postupu a řešení přípravystavby včetně nutných souvislostí, aplikovat vědomosti a dovednosti při řešení jednoduchých úloh z oblasti přípravystaveb.

Osnova

Přednášky:- Úvod do problematiky, základní pojmy a terminologie.- Investiční výstavba, fáze přípravy stavby.- Stavební zákon, správní řád a další související legislativa.- Stavební úřady a legislativní procesy, orgány státní správy.- Výběrová řízení, zadávání zakázek.- Předprojektová příprava staveb, průzkumy, podklady.- Projektová příprava staveb, postupy.- Inženýrská činnost v procesu přípravy stavby.- Realizace stavby a související činnosti.- Bezpečnost práce, ochranná pásma. Cvičení:- Zpracování semestrálního projektu ve formě zjednodušené dokumentace. - Zajištění základních informací, průzkumů, pokladů a studií pro vytipovanou stavbu.- Stanovení procesních lhůt (příprava, projektová činnost, územní a stavební řízení, výběr zhotovitele, realizace, uvedení do provozu).- Stanovení předběžný nákladů na základě směrných cen a použitých technologií.- Zpracování podkladů pro výběrové řízení, výběr zhotovitele.- Kontrolní činnost v procesu výstavby.- Proces uvedení stavby do provozu, konečné vyhodnocení stavby.

Literatura

- Kuta V.: Investiční proces a jeho technicko organizační aspekty, Ediční středisko VŠB-TU Ostrava, 1998- Zákon 183/2006 Sb. Stavební zákon v platném znění- Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb v platném znění- Vyhláška č. 500/2006 Sb. o územně plánovacích podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územněplánovací činnosti v platném znění - Vyhláška č. 501/2006Sb. o obecných požadavcích na využívání území ve znění změn, v platném znění- Vyhláška č. 268/2009 Sb. o technických požadavcích na stavby, v platném znění- Vyhláška č. 503/2006 Sb. o podrobnější úpravě územního řízení, veřejnoprávní smlouvy a územního opatření- Vyhláška č. 526/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení stavebního zákona ve věcech stavebního řádu- Vyhláška 146/2008 Sb. o rozsahu a obsahu projektové dokumentace dopravních staveb, v platném znění- Vyhláška 398/2009 Sb. O obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání stavby

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D.Ing. Václav Škvain