Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora konstrukčních prací I (PPKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPKP - Počítačová podpora konstrukčních prací I, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání teoretických znalostí v oblasti CAD/CAM/CAE systému I-DEAS pro práci konstruktéra Získání praktických zkušeností v oblasti CAD/CAM/CAE systému I-DEAS

Osnova

Základy práce na pracovních stanicích SGI s operačním systémem IRIX. CAD/CAM/CAE systém I-DEAS, jeho záběr využití ve výrobním procesu, aplikace a management systému. 3D modeling s využitím aplikace I-DEAS Master Modeler.Filozofie tvorby sestav a mechanismů ve 3D prostředí, jejich animace. Týmová práce v konstrukci s využitím počítačové podpory a služeb sítí. Generace výkresové dokumentace z 3D objektů. Základy práce s aplikací pro výpočty metodou konečných prvků s využitím I-DEAS Simulation.Ukázky využití CAD/CAM/CAE systémů v moderní praxi.Získávání a zpracování informací pomocí výpočetní techniky v práci konstruktéra.

Literatura

[1] PLCHOVÁ, A., KOLESÁR, M.: Moderní metody v konstrukční praxi, Skripta VŠB-TUO, Ostrava 2004, ISBN 80-248-0538-3

Požadavky

Žádné

Garant

Dr.Ing. Anna Plchová

Vyučující

Ing. Michal Kolesár, Ph.D.Ing. Tomáš Kubín, Ph.D.Dr.Ing. Anna Plchová