Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora managementu kvality I (PPMK I)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPMK I - Počítačová podpora managementu kvality I, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude umět: - kategorizovat typy software využívaného v managementu kvality - identifikovat možnosti využití tabulkového procesoru Excel v managementu kvality- aplikovat tabulkový procesor Excel při zpracování dat - vytvářet v Excelu aplikace pro oblast managementu kvality a interpretovat výsledky řešení.

Osnova

1. Oblasti využití počítačové podpory v managementu kvality. 2. Druhy programových produktů v oblasti počítačové podpory managementu kvality.3. Tabulkový procesor Excel a možnosti jeho využití při řešení úloh managementu kvality. 4. Práce s datovými soubory, import a export dat. Ověřování dat.5. Seřazování a třídění dat.6. Práce s tabulkami. Podmíněné formátování.7. Výpočty v Excelu, využití relativních a absolutních adres buněk.8. Průzkumová analýza dat. Grafická prezentace dat.9. Funkce Excelu a jejich použití v managementu kvality.10. Analytické nástroje Excelu.11. Kontingenční tabulky a jejich využití v managementu kvality. 12. Vytváření speciálních úloh v Excelu. 13. Další programové produkty pro různé oblasti managementu kvality.14. Aktuality z oblasti počítačové podpory managementu kvality.

Literatura

PECINOVSKÝ, J., PECINOVSKÝ, R. Excel 2010: podrobný průvodce. 1. vyd.. Praha: Grada Publishing, 2010, 240 s. ISBN978-80-247-3496-5 BARILLA, J., SIMR, P., SÝKOROVÁ, K. Microsoft Excel 2010: podrobná uživatelská příručka. 1. vyd. Brno: ComputerPress, 2010, 416 s., ISBN 978-80-251-3031MELOUN, M., MILITKÝ, J. Statistické zpracování experimentálních dat, Praha: East Publishing, 1998, 839 s. ISBN80-7219-003-2

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Jiří Plura, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Plura, CSc.Ing. David Vykydal, Ph.D.