Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora managementu kvality II (PPMK II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPMK II - Počítačová podpora managementu kvality II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude umět:- kategorizovat typy software využívaného v managementu kvality - identifikovat možnosti využití programu Minitab v managementu kvality- aplikovat program Minitab při zpracování dat - aplikovat program Minitab při řešení úloh z oblasti managementu kvality a interpretovat dosažené výsledky.

Osnova

1. Význam počítačové podpory v oblasti managementu kvality. Informační systémy managementu kvality. 2. Tvorba informací pomocí sběru a zpracování dat. Management dat. 3. Specializované programové produkty v oblasti počítačové podpory managementu kvality. 4. Vybrané statistické programy a jejich vhodnost pro řešení úloh z oblasti managementu kvality (Minitab, Statgraphics,Statistica, QC-Expert, SPSS, SAS, atd.) 5. Charakteristika programu Minitab a možnosti jeho využití v managementu kvality. 6. Práce s datovými soubory a projekty v programu Minitab, import a export dat. 7. Výpočty v Minitabu, vytváření nových proměnných. Vybrané operátory a možnosti jejich využití v managementu kvality.8. Třídění a řazení dat. 9. Průzkumová analýza dat. 10. Testování hypotéz v Minitabu (testování normality, testy dobré shody, t-test, F-test). 11. Regresní a korelační analýza v Minitabu. 12. Speciální úlohy z oblasti managementu kvality (diagram příčin a následků, Paretova analýza, analýza systémůměření) 13. Speciální úlohy z oblasti managementu kvality (analýza způsobilosti procesu, statistická regulace procesu).14. Další speciální software pro různé oblasti managementu kvality (Statgraphics, QC Expert, Palstat aj.)

Literatura

PLURA, J., KLAPUT, P. Počítačová podpora managementu jakosti s využitím programu Minitab. Ostrava: VŠB - TU Ostrava,2011, 80 s.MELOUN, M., MILITKÝ, J. Statistické zpracování experimentálních dat, Praha: East Publishing, 1998, 839 s. ISBN80-7219-003-2

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Jiří Plura, CSc.

Vyučující

Ing. Pavel Klaput, Ph.D.prof. Ing. Jiří Plura, CSc.