Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pracovní právo a právo sociálního zabezpečení (PPSoc)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPSoc - Pracovní právo a právo sociálního zabezpečení, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání teoretických znalostí a praktických dovedností z oboru PRACOVNÍHO PRÁVA A PRÁVA SOCIÁLNÍHOZABEZPEČENÍ s důrazem na v praxi nejčastěji řešené otázky.

Osnova

1. Základní pojmy pracovního práva2. Vznik, změna a zánik pracovněprávních vztahů3. Mzda, dovolená, pracovní doba, překážky v práci4. Zvláštní pracovní podmínky5. Bezpečnost a ochrana zdraví6. Odpovědnost v pracovně-právních vztazích7. Odbory a kolektivní pracovní právo8. Ústavní principy systému sociálního zabezpečení9. Zdravotní a sociální pojištění10. Nemocenské a důchodové pojištění11. Podpory v nezaměstnanosti12. Penzijní připojištění13. Státní sociální podpora14. Sociální péče

Literatura

1) Právní předpisy pracovního práva, zejména:zák. č. 262/2006 Sb., zákoník prácezák. č. 435/2004 Sb., o zaměstnanostizák. č. 2/1991 Sb., o kolektivním vyjednávání2) Galvas M., Gregorová Z.: Sociální zabezpečení, 2. vydání. Prf MU v Brně: Brno, 2005.

Požadavky

Žádné

Garant

JUDr. Roman Vicherek

Vyučující

JUDr. Roman Vicherek