Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poruchy, rekonstrukce a sanace staveb (PRaSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PRaSS - Poruchy, rekonstrukce a sanace staveb, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Definovat, popsat, vysvětlit podstatu a příčinu vad a poruch zděných a panelových montovaných staveb. Znát a aplikovattechnologii sanací. Rekonstrukce navrhnout a vyhodnotit v návaznosti na výsledky doporučené diagnostiky. Současnězohlednit systém pravidelné péče a údržby. Rekonstrukce navhrnout tak, aby byly přijatelné zejména z hlediska ekonomického.

Osnova

Tématické okruhy:- Vady a poruchy staveb zděných, panelových (prefabrikovaných) a smíšených - Stavebně technický průzkum, stavebně historický průzkum, diagnostika- Degradační procesy, jejich klasifikace- Návrhy sanačních postupů, technologie- Industriální sídla a konverze - Trvanlivost a životnost staveb, ekonomická přijatelnost navrhovaných sanací a rekonstrukcí

Literatura

[1] Konicar J. a kol.: Architektura a stavebnictví ČR - Současné trendy, Torus[2] Hájek P. a kol.: KPS 10 - nosné konstrukce I, skriptum ČVUT, Praha 2000 Jihlava 1995[3] Witzany, J.: Konstrukce pozemních staveb 60 Poruchy a rekonstrukce staveb – 1. díl. Vydavatelství ČVUT. Praha,1993.[4] Witzany, J.: Konstrukce pozemních staveb 60 Poruchy a rekonstrukce staveb – 2. díl. Vydavatelství ČVUT. Praha,1995. ISBN 80-01-01310-3 .[5] Čeliš, P.: Kondenzační vlhkost u sanačních omítek pod úrovní terénu. In: Materiály pro stavbu, roč. 13, 2007,č. 2, s. 40-41[6] Drochytka, R. – Bydžovský, J.: vady a poruchy betonu. In: Realizace staveb, roč. II., 2007, č. 1, s. 30-33.[7] Fára, P.: Vlhkost zdiva a její odstraňování – vadná sanační opatření. In: Materiály pro stavbu roč. 6., 2000,č. 2, s 50-53.[8] Fantyš, K.: Poruchy a rekonstrukce historických krovů. In: Rekonstrukce, obnova a zabezpečení sakrálních staveba kulturních památek. Witzany, J. a kol. ČKAIT Olomouc, 1997.[9] Halahyja, M. a kol.: Stavebná tepelná technika, akustika a osvětlenie. Bratislava: SNTL, 1985/Bratislava: ALFA,1985.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Darja Kubečková, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Darja Kubečková, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D.