Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo EU pro ekonomy B (PrEU B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PrEU B - Právo EU pro ekonomy B, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V rámci předmětu studenti budou schopni:- popsat právní prostředí, definovat předmět úpravy,charakterizovat právní regulaci a vyjmenovat základní podobyregulace,- pochopit principy veřejnoprávní a soukromoprávní regulace a vysvětlit rozdíl mezi nimi,- použít nabyté znalosti a porozumění k objasnění a řešení modelových situací,- rozpoznat problém v praxi a dovodit příslušnou právní regulaci- vysvětlit právní stránku problému v praxi- vyložit právní úpravu a doporučit možná řešení problému v praxi.Předmět zahrnuje tzv. zvláštní část práva EU (jednotlivé politiky EU)Požadavky na ukončení:Tento předmět je společně s Právem EU pro ekonomy A zakončen společnou písemnou zkouškou. Okruhy ke zkoušce jsoushodné s tím, co je uvedeno v programu přednášek (pro oba semestry). Podmínky pro schválení individuálního studijního plánu: Shodné se schváleným plánem, možnost vykonání zkoušky v individuálním termínu dle domluvy s přednášejícím v souladus předpisy EkF VŠB.

Osnova

V rámci předmětu studenti budou schopni:- popsat právní prostředí, definovat předmět úpravy,charakterizovat právní regulaci a vyjmenovat základní podobyregulace,- pochopit principy veřejnoprávní a soukromoprávní regulace a vysvětlit rozdíl mezi nimi,- použít nabyté znalosti a porozumění k objasnění a řešení modelových situací,- rozpoznat problém v praxi a dovodit příslušnou právní regulaci- vysvětlit právní stránku problému v praxi- vyložit právní úpravu a doporučit možná řešení problému v praxi.

Literatura

* Týč, V. Základy práva EU pro ekonomy. 6. vydání. Praha: Leges, 2010. * Texty základních dokumentů (Smlouva o EU, Smlouva o fungování EU, Smlouva o přístupu ČR) - Evropské právo, základnídokumenty, Sagit, Ostrava, řada ÚZ, 2010, sv. 764

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc.

Vyučující

prof. JUDr. Naděžda Rozehnalová, CSc.prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc.