Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programovací jazyky (ProgLang)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ProgLang - Programovací jazyky, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem tohoto předmětu je seznámení s programovacím jazykem C. Absolvent předmětu bude schopen pracovats vývojovým prostředím MS Visual C++ 6.0, nebo s některou jeho vyšší verzí, kde dokáže řešit základní algoritmys konzolovým uživatelským rozhranním.

Osnova

1. Úvod a základní pojmy, Způsob zpracování programu, Struktura programu, Kompilace a Linkování2. Tvorba projektu - Win32 Console Application - pomocí software Visual Studio 2008 nebo některé jeho vyšší verze.3. Deklarace, definice a volání funkcí4. Deklarace, definice proměnné s použitím jednoduchých datových typů (int, char, float, double)5. Použití jednoduchých proměnných. (přiřazení, inkrementace a dekrementace, čtení)6. Deklarace, definice použití složených proměnných – pole a struktura7. Deklarace a definice ukazatele8. Použití ukazatele pro vytváření a rušení dynamických proměnných9. Větvení programu pomocí: if – else a použití v programu 10. Větvení programu pomocí: switch a použití v programu11. Cyklus: For, a jeho použití12. Cykly s podmínkou: while, do – while13. Datová reprezentace znaků a řetězců - ASCII / Unicode14. Práce s řetězci

Literatura

[1] HEROUT, P. Učebnice jazyka C. 4. Přepracované vydání. České Budějovice: KOPP, 2006. 280 s. ISBN 80-7232-220-6 .[2] KERNIGHAN, B. W.; RITCHIE, D. M. Programovací jazyk C. Brno: Comp. Press, 2006, 288s. ISBN 80-251-0897-X .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Michal Řepka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Řepka, Ph.D.Ing. Tomáš Vojtek