Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pracovní právo (PrP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PrP - Pracovní právo, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání teoretických znalostí a praktických dovedností z oboru PRACOVNÍHO PRÁVA s důrazem nav praxi nejčastěji řešené otázky.

Osnova

Ústavní principy a instituty pracovního práva2. Vznik pracovního poměru3. Změny v pracovním poměru4. Zánik pracovněprávních vztahů5. Práce konané mimo pracovní poměr6. Mzda, překážky v práci7. Pracovní doba, dovolená8. Zvláštní pracovní podmínky 9. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, pracovní úrazy10. Odpovědnosti a náhrady škody v pracovněprávních vztazích11. Odbory a kolektivní pracovní právo12. Právní úprava zaměstnanosti 13. Nezaměstnanost a její řešení14. Mezinárodní aspekty pracovně právních vztahů

Literatura

Právní předpisy pracovního práva, zejména:zák. č. 262/2006 Sb., zákoník práce,zák. č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti,zák. č. 2/1991 Sb., o kolektivním vyjednávání.

Požadavky

Žádné

Garant

JUDr. Roman Vicherek

Vyučující

JUDr. Roman Vicherek