Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přenos tepla zářením (PřZář)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PřZář - Přenos tepla zářením, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlubší seznámení doktoranda s problematikou záření.Předmět souvisí s předmětem Přenosové jevy a podrobně se zabývá problematikou záření a sálaní v energetice. Navazujena znalosti základních zákony záření.,Wienův zákon, Lambertův zákon a Kirchhofův zákon.Stěžejní problematika je - řešení otevřené soustavy a stanovení úhlu osálání, - problematika zaření plynů a plamene.

Osnova

Zabývá se problematikou záření a sálaní v energetice. Předmět navazuje na předmět Přenosové jevy.- Základní zákony záření, Wienův zákon, Lambertův zákon, Kirchhofův zákon,- řešení otevřené soustavy, stanovení úhlu osálání,- problematika zažení plynů a plamene.

Literatura

Modest, F., M. : Radiative Heat Transfer, McGraw-Hill, Inc.,New York,1993, Hottel, H.,C., Saforim, A.F. Přenos tepla zářením, SNTL Praha, 1979Blahož, V., Kadlec, Z: Základy sdílení tepla, SPBI Spektrum Praha, 2002. 100s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Zdeněk Kadlec, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Zdeněk Kadlec, Ph.D.prof. Ing. Pavel Kolat, DrSc.