Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přepravní systémy a technologie (PSaT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSaT - Přepravní systémy a technologie, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvent získá podrobné informace týkající se efektivního plánování, realizace, kontroly a hodnocení přepravníchprocesů, získá informace o společných rysech přepravních procesů a návazně i specificích přepravních procesů přivyužívání více druhů dopravy.

Osnova

Přeprava a její charakteristické znakyPřepravní proces (cíl, struktura, plánování, dělba přepravní práce, volba vhodného druhu dopravy k realizaci přepravníhoprocesu - mezní vzdálenost, integrace druhů dopravy za účelem zefektivnění přepravního procesu, rychlost přepravy)Legislativní rámec přepravních procesů pro jednotlivé druhy dopravyTechnická základna pro realizaci přepravních procesů v rámci jednotlivých druhů dopravySpecifika přepravních systémů a technologií v nákladní přepravě (včetně speciálních přepravních režimů pro vybranétypy zásilek)Specifika přepravních systémů a technologií v osobní přepravěOdpovědnost dopravce za škody způsobené při přepravě, reklamační řízení, prevence škod, INCOTERMSProgresivní a nekonveční přepravní systémy a technologieZprostředkovatelská činnost při sjednávání a realizaci přepravních vztahůEkonomické aspekty přepravních procesů (ekonomické kategorie, tarify)Ekologické aspekty přepravních procesůInformační technologie používané v přepravěŘízení průběhu a kontrola přepravních procesů (včetně kvantitativních ukazatelů pro hodnocení efektivity přepravníhoprocesu)Jakost v přepravních procesech, její posuzování a možnosti jejího zvyšováníPřepravní opatření při mimořádných stavechPovinnosti dopravců a přepravců vztažmo k orgánům státní správy (celní, veterinární, fytopatogické, statistické)

Literatura

DANĚK, J.; TEICHMANN, D.. Technologie přepravy I. OSTRAVA: VŠB-TUO, 2002. 160 s. ISBN 80-248-0132-9 DANĚK, J.; TEICHMANN, D.. Technologie přepravy II. OSTRAVA: VŠB-TUO, 2003. 146 s. ISBN 80-248-0243-0 DANĚK, J.; TEICHMANN, D.. Kombinovaná přeprava I. OSTRAVA: VŠB-TUO, 2001. 128 s. ISBN 80-7078-860-7 DANĚK, J.; FAMFULÍK, J.; MÍKOVÁ, J.; KLAPITA,V.; TEICHMANN, D.. Kombinovaná přeprava II. OSTRAVA: VŠB–TUO, 2001.173 s. ISBN 80-248-0007-1

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Dušan Teichmann, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Dorda, Ph.D.doc. Ing. Ivana Olivková, Ph.D.