Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Požárně technické vlastnosti materiálů (PTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PTV - Požárně technické vlastnosti materiálů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Stanovení změn vlastností tuhých materiálů v souvislosti s předpokládanými účinky požáru v jeho vývojových fázícha interpretaci těchto změněných vlastností ve vztahu k požární odolnosti konstrukcí a k požární bezpečnosti. Vnávaznosti na možnost částečného snížení požárního nebezpečí jsou rovněž náplní předmětu systémy protipožárníchúprav materiálů a konstrukcí spolu s možnostmi ověřování jejich účinnosti a některých vlastností. Předmět rovněžobsahuje zkušebnictví v dané oblasti a implementaci evropských zkušebních standardů do požárnětechnického zkušebnictvíČR včetně odpovídajících souvislostí.

Osnova

Předmět zahrnuje změny vlastností tuhých materiálů v souvislosti s předpokládanými účinky požáru v jeho vývojových fázích a interpretaci těchto změněných vlastností ve vztahu k požární odolnosti konstrukcí a k požární bezpečnosti. V návaznosti na možnost částečného snížení požárního nebezpečí jsou rovněž náplní předmětu systémy protipožárních úprav materiálů a konstrukcí spolu s možnostmi ověřování jejich účinnosti a některých vlastností. Předmět rovněž obsahuje zkušebnictví v dané oblasti a implementaci evropských zkušebních standardů do požárně technického zkušebnictví ČR včetně odpovídajících souvislostí.

Literatura

Netopilová M, Kačíková D, Osvald A.: Reakce stavebních výrobků na oheň. Edice SPBI SPEKTRUM 72. Ostrava 2010, ISBN:978-80-7385-093-7 ,126 s.Filipi B.: Nauka o materiálu. SPBI, Ostrava 2003, ISBN80-86634-11-6 Netopilová M.: Materiály - Stavební materiály. SPBI, Ostrava 2004, ISBN: 80-86634-27-2

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Miroslava Netopilová, CSc.

Vyučující

Ing. Bohdan Filipi, Ph.D.doc. Ing. Miroslava Netopilová, CSc.