Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo v hospodářské praxi (PvHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PvHP - Právo v hospodářské praxi, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače s právní úpravou vztahů mezi podnikatelskými subjekty daných ustanovenímiobchodního práva a fungováním veřejné správy, t.j. právní úpravou vztahů mezi orgány státní správy a samosprávyna straně jedné a fyzickými a právnickými osobami na straně druhé. Student se seznámí se základy obchodního práva upravujícího specifické právní vztahy v podnikatelské sféře. Právospolečností. Obchodní závazkové vztahy. Základy občanského soudního řízení.Student se seznámí základy správního práva upravujícího právní vztahy při realizaci veřejné správy ve státě. Organizace veřejné správy. Hmotněprávní úprava vybraných oblastí veřejné správy. Základy správního řízení. Správní právo trestní.Cílem předmětu je seznámit posluchače s právní úpravou vztahů mezi podnikatelskými subjekty daných ustanovenímiobchodního práva a fungováním veřejné správy, t.j. právní úpravou vztahů mezi orgány státní správy a samosprávyna straně jedné a fyzickými a právnickými osobami na straně druhé. .

Osnova

Student se seznámí se základy práva upravujícího specifické právní vztahy v podnikatelské sféře.Právo společností. Obchodní závazkové vztahy. Základy občanského soudního řízení.Student se seznámí základy správního práva upravujícího právní vztahy při realizaci veřejné správy ve státě. Organizace veřejné správy. Hmotněprávní úprava vybraných oblastí veřejné správy. Základy správního řízení. Správní právo trestní.

Literatura

Bejček,J. a kol., Základy obchodního práva pro ekonomy, EkF VŠB TUO 200, s. 255, ISBN 80-248-0167-1 Štefková,M. Základy obchodního práva, http://homel.vsb.cz./~ste39Cívelová, P. Legislativa státní správy a související problematika, VŠB TUO 2007, ISBN 978-80-248-1393-6 Štefková.M., Systém právní ochrany duševního vlastnictví, distanční studijní opora,s. 55Právní předpisy dle pokynu pedagoga

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Jiří Klega

Vyučující

Mgr. Jiří KlegaJUDr. Milada Štefková