Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přístrojové vybavení letadel 1 (PVL 1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PVL 1 - Přístrojové vybavení letadel 1, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět seznamuje posluchače se základními poznatky z oblasti přístrojového vybavení letadel (Modul 11 JAR 66)se zaměřením na měření základních parametrů letu s letadla, v rozsahu, který mu umožňuje složit zkoušky na ÚCL.Dále je cílem osvojit si, jak a kde získané vědomosti později doplňovat (literatura, normy, internet ...)

Osnova

1. Historický vývoj leteckých přístrojů.2. Požadavky na přístrojové vybavení.3. Elektronické přístrojové systémy.4. Pitotstatické: výškoměr, rychloměr, variometr, 5. Gyroskopické: umělý horizont, povelový ukazatel letové polohy, ukazatel směru, indikátor horizontální situace,zatáčkoměr s indikací skluzu, přístroj pro koordinovanou zatáčku.6. Kompasy: s přímým čtením, s dálkovým přenosem.7. Indikace úhlu náběhu, systémy signalizace přetažení.8. Další indikační systémy letadla.

Literatura

[1] Rudolf Volner: Digitální technologie – elektronické přístrojové systémy, Ostrava 2007.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. František Martinec, CSc.

Vyučující

Josef Hranickýdoc. Ing. František Martinec, CSc.Ing. Jakub Vítek