Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politika zaměstnanosti (PZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PZ - Politika zaměstnanosti, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Vysvětlit teoretická východiska politiky zaměstnanostiVyhodnotit dopady politiky zaměstnanostiPopsat aktivní a pasivní politiku zaměstnanosti v EUPopsat politiku zaměstnanosti v České republiceAnalyzovat programy aktivní politiky zaměstnanosti v České republiceUkázat vliv ESF na český trh práce

Osnova

Rámcová osnova přednášek:- Proces řešení nesouladu mezi nabídkou práce a poptávkou po práci na trh u práce a postavení politiky zaměstnanostiv tomto procesu.- Hodnocení účinnosti politiky zaměstnanosti.- Politika zaměstnanosti v Evropské unii.- Pasivní a aktivní politika zaměstnanosti.- Politika zaměstnanosti v České republice.- Rekvalifikace jako součást aktivní politiky zaměstnanosti v České republice.- Společensky účelná pracovní místa jako součást aktivní politiky zaměstnanosti v České republice.- Veřejně prospěšné práce jako součást aktivní politiky zaměstnanosti v ČR.- Podpora zaměstnávání osob se zdravotním postižením jako součást aktivní politiky zaměstnanosti v ČR.- Investiční pobídky jako součást aktivní politiky zaměstnanosti v ČR.-¨Další nástroje politiky zaměstnanosti v České republice.- Poradenství jako součást aktivní politiky zaměstnanosti v ČR.- Systém služeb zaměstnanosti v ČR. Zprostředkování zaměstnání.- Předpokládaný vývoj na trhu práce v ČR a možnosti politiky zaměstnanosti.

Literatura

SIROVÁTKA, Tomáš et al. Nejistoty na trhu práce. Boskovice: František Šalé - ALBERT, 2009. 198 s. ISBN 978-80-7326-172-6 .ŠIMEK, Milan. Podpora zaměstnatelnosti znevýhodněných skupin obyvatel v České republice: Nové přístupy a efekty.Brno: Institut vzdělávání SOKRATES, 2010. 144 s. ISBN 978-80-86572-66-6 .

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Milan Šimek, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Milan Šimek, Ph.D.