Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský 1/II EkF (R1/II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu R1/II - Jazyk ruský 1/II EkF, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Dosažení řečové kompetence obecného jazyka na pokročilé úrovni. Získání rozšiřující slovní zásoby a mluvnickýchstruktur pro komunikaci odborně a profesně zaměřenou.Dosažení úrovně B1-B2 dle Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Osnova

1. konzultace: lekce 16. Časování sloves typu вернуть(ся). Slovesa ехать, идти a předponové varianty. Práce s textem„Kак доехать до центра?“. Řízená konverzace na téma Městská doprava, Orientace ve městě.2. konzultace: lekce 17. Práce s textem „Где вы живете?“ Souhrnné opakování sloves. Imperativ. Konverzace na témaBydlení. Vyjádření českého „rád“. Skloňování substantiv typu площадь.3. konzultace: lekce 18. Práce s textem „Приятного аппетита!“ Časování sloves typu есть, пить. Konverzace na témaStolování. 4. konzultace: lekce 19. Práce s textem „Расскажу вам про покупки“. Nepravidelná slovesa: дать. Infinitivní otázky.Číslovky двести...тысяча, миллион. Konverzace na téma Nakupování.5. konzultace: lekce 20. Práce s textem "Мне нездоровится".Částice ли.Podstatná jména s kmenem na ж, ш, ч, ц, щ.Přízvuk u podstatných jmen. Nepravidelná slovesa: принять.6. konzultace: lekce 21. Opakovací lekce. Práce s textem „Пражская весна решила их судьбу“. 7. konzultace: zápočtový test a zkouška.

Literatura

Horvátová, Marie: Ruská konverzace, vyd. Ekopress, Praha, 2004 Peřinová N., Folvarčný Libor: Česko-ruský slovník VŠB-TU Ostrava. Seznam fakult, kateder, studijních programů,studijních oborů. Skriptum, vyd. VŠB-TU Ostrava, 2003

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Ing. Bc. Alla Ostárková