Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský 2a/III pro EkF (3) (R2a/III-E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu R2a/III-E - Jazyk ruský 2a/III pro EkF (3), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Dosažení řečové kompetence obecného jazyka na začátečnické úrovni v oblasti mluvení, poslechu, čtení a psaní -rozšiřování slovní zásoby, studium mluvnických struktur a jejich procvičování v praxi, nácvik obratů pro telefonování,adekvátních reakcí na cizojazyčný projev, schopnost vést monolog/dialog.

Osnova

1. Lekce 15. Časování sloves typu мочь, помочь. Slovesa na -овa/-eвa.2. Lekce 15. Skloňování adjektiv. Řadové číslovky. Letopočet. Datum. 3. Lekce 15. Řízená konverzace na téma Hotel. Práce s textem v originále (tisk, internet).1.4. Lekce 16. Práce s textem „Как доехать до центра?“. 5. Lekce 16. Nácvik obratů pro orientaci ve městě. Časování sloves typu вернуть(ся).6. Lekce 16. Časování sloves typu идти, ехать a problematika užívání předponových variant.7. Lekce 16. Konverzace na téma Orientace ve městě, Městská doprava. 8. Lekce 17. Práce s textem „Где вы живете?“.9. Lekce 17. Souhrnné opakování sloves. Imperativ. Konverzace na téma Bydlení. 10. Lekce 17. Vyjádření českého „rád“. Skloňování substantiv typu площадь.11. Lekce 18. Práce s textem „Приятного аппетита!“12. Lekce 18. Časování sloves typu есть, пить. Konverzace na téma Stolování.13. Souhrné opakování L15-L18.14. Zápočtový test.

Literatura

NEKOLOVÁ, V., CAMUTALIOVÁ, I., VASILJEVA-LEŠKOVÁ, A. Ruština nejen pro samouky. Praha: LEDA 2002, 2007, 2009. ISBN80-7335-112-9 .Audioprogram k učebnici „Ruština nejen pro samouky“.

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Mgr. Libor FolvarčnýMgr. Libuše Halfarová, Ph.D.Mgr. Václav KubečkaIng. Bc. Alla Ostárková