Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský 2b/II EkF (R2b/II)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu R2b/II - Jazyk ruský 2b/II EkF, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozšiřování slovní zásoby a prohlubování znalostí struktur mluvnického aparátu nezbytného pro kompetentní komunikaci(zejména ústní) v jazyce ruském na středně pokročilé úrovni. Nácvik poslechu a adekvátních řečových reakcí.Vypracování vlastního strukturovaného životopisu v jazyce ruském.Dosažení úrovně A2-B1 dle Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Osnova

1. konzultace: lekce 15. Časování sloves typu мочь, помочь. Slovesa na -овa/-eвa. Skloňování adjektiv. Řadové číslovky.Letopočet. Datum. Řízená konverzace na téma Hotel. Práce s textem v originále (tisk, internet).2. konzultace: lekce 16. Časování sloves typu вернуть(ся). Slovesa ехать, идти a předponové varianty. Práce s textem„Kак доехать до центра?“. Konverzace na téma „Городской транспорт. Ориентация в городе“.3. konzultace: lekce 17. Práce s textem „Где вы живете?“ Souhrnné opakování sloves. Imperativ. Konverzace na témaBydlení. Vyjádření českého „rád“. Skloňování substantiv typu площадь.4. konzultace: lekce 18. Práce s textem „Приятного аппетита!“ Časování sloves typu есть, пить. Konverzace na téma„В ресторане“. 5. konzultace: lekce 19. Práce s textem „Расскажу вам про покупки“. Nepravidelná slovesa: дать. Infinitivní otázky.Číslovky двести...тысяча, миллион. Konverzace na téma Nakupování.6. konzultace: zápočtový test.

Literatura

NEKOLOVÁ, V., CAMUTALIOVÁ, I., VASILJEVA-LEŠKOVÁ, A. Ruština nejen pro samouky. Praha: LEDA 2002, 2007, 2009. ISBN80-7335-112-9 .

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Mgr. Libuše Halfarová, Ph.D.