Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský 3a/II pro GMT - začátečnická úroveň (R3a/II-MT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu R3a/II-MT - Jazyk ruský 3a/II pro GMT - začátečnická úroveň, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Dosažení řečové kompetence obecného jazyka na začátečnické úrovni v oblasti poslechu, mluvení, čtení a psaní (získání slovní zásoby současné ruštiny, studium mluvnických struktur a jejich procvičování, nácvik adekvátních reakcí na mluvený či psaný cizojazyčný projev, schopnost vést monolog/dialog na základní témata běžného života)

Osnova

Anotace1. Lekce 8. Časování sloves typu делать. Sponové sloveso.2. Lekce 8. Práce s textem „Давайте познакомимся“. Zdvořilostní obraty. Procvičování a automatizace mluvnickýchstruktur a konverzačních obratů.3. Lekce 9. Časování sloves typu идти. Budoucí čas sloves. 4. Lekce 9. Překlad českého „mám“ pro čas přítomný, minulý, budoucí.5. Lekce 9. Práce s textem „Как ваши дела?“. Řízená konverzace.6. Lekce 10. Časování sloves typu звонить. Skloňování substantiv ž.r. Číslovky I7. Lekce 10. Práce s textem „Слушаю вас“. Výběr obratů vhodných pro tlf. styk. Nácvik a automatizace obratů protlf. styk.8. Lekce 11. Skloňování plurálu substantiv. Minulý čas. Vykání (slovesa, adjektiva). Překlad českého „musím“, „jetřeba“. Časové vazby9. Lekce 11. Práce s textem „Сегодня я занят“. Řízená konverzace.10. Lekce 12. Práce s textem „Вы говорите по-русски?“. Časování sloves typu yметь. Zvratná slovesa.11. Lekce 12. Konverzace na téma Znalosti cizích jazyků.12. Lekce 13. Práce s textem „У нас трое детей“. Číslovky II. Spojky. Vybrané předložky13. Lekce 13. Skloňování substantiv. Konverzace na téma Rodinné vztahy.14. Lekce 14. Práce s textem „На даче“. Řízená konverzace.Zápočtový test.

Literatura

Nekolová, V. - Camutaliová, I. - Vasiljeva-Lešková, A.: Ruština nejen pro samouky, vyd. LEDA, Praha 2002, 2007, 2008.

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Mgr. Libor FolvarčnýMgr. Libuše Halfarová, Ph.D.Mgr. Václav KubečkaMgr. Miroslava MšalováIng. Bc. Alla Ostárková