Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský 3a/III pro GMT - začátečnická úroveň (R3a/III-MT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu R3a/III-MT - Jazyk ruský 3a/III pro GMT - začátečnická úroveň, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Dosažení řečové kompetence obecného jazyka na začátečnické úrovni v oblasti mluvení, poslechu, čtení a psaní -rozšiřování slovní zásoby, studium mluvnických struktur a jejich procvičování v praxi, nácvik obratů pro telefonování,adekvátních reakcí na cizojazyčný projev, schopnost vést monolog/dialog.

Osnova

1.Lekce 12. Časování sloves typu уметь. Zvratná slovesa. Spojky.2.Lekce 12. Práce s textem „Вы говорите по-русски?“.3.Lekce 12. Vyjádření českého „musím“, „je třeba“. Zvratná slovesa4.Lekce 12. Řízená konverzace na téma Znalosti cizích jazyků.5.Lekce 13. Číslovky II. Předložky. Skloňování podst.jmen (výběr).6.Lekce 13. Práce s textem „У нас трое детей“.7.Lekce 13. Řízená konverzace na téma Rodinné vztahy. Příprava k vypracování eseje na zadané téma.8.Lekce 13. Skloňování substantiv. Spojky. Vybrané předložky.9.Opakování probraného učiva, příprava na zápočet, písemnou a ústní část zkoušky.10. Zápočtový test

Literatura

NEKOLOVÁ, V., CAMUTALIOVÁ,I., VASILJEVA-LEŠKOVÁ, A. Ruština nejen pro samouky. Praha: LEDA 2002, 2007, 2009. ISBN80-7335-112-9 .PEŘINOVÁ, N., FOLVARČNÝ, L. Česko-ruský slovník VŠB-TU Ostrava. Seznam fakult, kateder, studijních programů,studijních oborů. Ostrava: VŠB-TUO 2003. ISBN 80-248-0264-3 .

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Mgr. Libor FolvarčnýMgr. Miroslava MšalováIng. Bc. Alla Ostárková