Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský 2b/III pro EkF (3) (R3b/III-E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu R3b/III-E - Jazyk ruský 2b/III pro EkF (3), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět navazuje na středoškolskou výuku jazyka ruského. Umožňuje získat rozšiřující slovní zásobu, prohlubovatznalosti mluvnických struktur nezbytných pro ústní a písemnou komunikaci, jakož i jejich aktivní užívání v běžnýchživotních situacích na středně pokročilé úrovni. Součástí výuky je nácvik cizojazyčné komunikace pro telefonnístyk. Cílem je dosažení úrovně A2-B1 dle Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Osnova

1. Lekce 22. Práce s textem "Собачий холод". 2. Lekce 22. Konverzace na téma Počasí. Skloňování základních číslovek. 3. Lekce 22. Podmiňovací způsob. Podmínkové věty. Slovesa na -нуть. 4. Lekce 23. Práce s textem „Я предпочитаю поезд самолёту“. 5. Lekce 23. Udávání času. Slovesa pohybu. 6. Lekce 23. Zvláštnosti podstatných jmen mužského rodu v množném čísle. Nepravidelná slovesa: бежать. 7. Lekce 24. Práce s textem „Женщина за рулём“. 8. Lekce 24. Vazby typu трудно, важно...- je těžké, je důležité... Skloňování osobních zájmen. 9. Lekce 24. Nepravidelná slovesa: нести, вести, упасть.10. Lekce 25. Práce s textem „ Как вы проводите своё свободное время?“. 11. Lekce 25. Spojky чтобы, для того чтобы, вместо того чтобы - aby, proto aby, místo toho, aby.12. Lekce 25. Nepravidelná slovesa: давать. 6. pád podstatných jmen rodu mužského nа -у/-ю. 13. Opakování probraných lekcí. Souhrn časování nepravidelných sloves.14. Zápočtový test.

Literatura

NEKOLOVÁ, V., CAMUTALIOVÁ,I., VASILJEVA-LEŠKOVÁ, A. Ruština nejen pro samouky. Praha: LEDA 2002, 2007, 2009. ISBN80-7335-112-9 .

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

PhDr. Ludmila BělíkováMgr. Václav KubečkaIng. Bc. Alla Ostárková