Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský pro FAST c/I (středně pokročilí) (Rc/I-FAST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Rc/I-FAST - Jazyk ruský pro FAST c/I (středně pokročilí), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání rozšiřující slovní zásoby a nezbytného mluvnického aparátu pro ústní i písemnou komunikaci v jazyce ruském na středně pokročilé úrovni. Nácvik obratůpro telefonní styk. Prohlubování schopnosti vést monolog/dialog na běžná témata.Cílem je dosažení úrovně B1-B2 dle Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Osnova

"Ruština nejen pro samouky", lekce 1 - 10Probíraná témata a mluvnické pasáže: 1. Úvod do studia. Lekce 1. Opakování a procvičování znalostí a dovedností nabytých na SŠ.2. Lekce 2. Opakování a procvičování znalostí a dovedností nabytých na SŠ.3. Lekce 3. Opakování a procvičování znalostí a dovedností nabytých na SŠ. Skloňování zájmen наш, этот.4. Lekce 4. Opakování a procvičování znalostí a dovedností nabytých na SŠ. Skloňování zájmen кто, что, тот.5. Lekce 5. Opakování a procvičování znalostí a dovedností nabytých na SŠ. Skloňování zájmen он, она, оно, они.6. Lekce 6. Opakování a procvičování znalostí a dovedností nabytých na SŠ. Skloňování zájmen мой, твой, свой.7. Lekce 7. Opakování učiva. Procvičování znalostí a dovedností nabytých na SŠ (sponové sloveso, skloňování zájmenosobních, tázacích, ukazovacích). 8. Lekce 8. Práce s textem „Разрешите представиться“. 9. Lekce 8. Časování sloves typu делать.10. Lekce 9. Práce s textem „Kaк ваши дела?“. Pozdravy. Společenské fráze. Budoucí čas sloves.11. Lekce 9. Časování sloves typu идти. Vyjádření českého „mám/nemám“ pro všechny časy. 12. Lekce 10. Práce s textem „Я вас слушаю“. Výběr obratů nezbytných pro telefonickou komunikaci a jejich nácvika automatizace.13. Lekce 10. Časování sloves typu звонить. Číslovky I. Skloňování substantiv.14. Zápočtový test.

Literatura

Nekolová, V.- Camutaliová, I.- Vasiljeva-Lešková, A.: "Ruština nejen pro samouky", vyd. LEDA, Praha 2002, 2007,2008.Peřinová, N.: Doplňkový materiál k tématu "Studium na VŠ".

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Mgr. Václav Kubečka