Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský c/II pro FS (středně pokročilí) (Rc/II-FS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Rc/II-FS - Jazyk ruský c/II pro FS (středně pokročilí), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozšiřování slovní zásoby a prohlubování znalostí struktur mluvnického aparátu nezbytného pro kompetentní komunikaci(zejména ústní) v jazyce ruském na středně pokročilé úrovni. Nácvik poslechu a adekvátních řečových reakcí.

Osnova

"Ruština nejen pro samouky", lekce 11 - 15¨Probíraná témata a mluvnické pasáže:1. Lekce 11. Práce s textem „Сегодня я занят“. Lexikální materiál k tématu.2. Lekce 11. Vykání u sloves a adjektiv. Skloňování substantiv v mn.čísle.3. Lekce 11. Konverzace na téma program dne.4. Lekce 12. Práce s textem „Вы говорите по-русски?“. Časování sloves typu yметь.5. Lekce 12. Vyjádření českého „musím“, „je třeba“. Zvratná slovesa.6. Lekce 12. Práce s doplňkovým materiálem katedry jazyků. Konverzace na téma Znalosti cizích jazyků.7. Lekce 13. Práce s textem „У нас трое детей“. Číslovky II. Spojky. Vybrané předložky.8. Lekce 13. Skloňování substantiv. Konverzace na téma Rodinné vztahy.9. Lekce 14. Práce s textem „На даче“. Řízená konverzace.10. Lekce 15. Práce s textem „Гостиница“.11. Lekce 15. Časování sloves typu мочь, помочь. Slovesa na -овa/-eвa.12. Lekce 15. Skloňování adjektiv. Řadové číslovky. Letopočet. Datum.13. Lekce 15. Řízená konverzace na téma Hotel. Práce s textem v originále (tisk, internet).14. Zápočtový test.

Literatura

Nekolová, V.- Camutaliová, I.- Vasiljeva-Lešková, A.: "Ruština nejen pro samouky", vyd. LEDA, Praha 2002, 2007,2008.

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Mgr. Václav Kubečka