Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský c/III pro FMMI (středně pokročilí) (Rc/IIIFMMI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Rc/IIIFMMI - Jazyk ruský c/III pro FMMI (středně pokročilí), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání rozšiřující slovní zásoby a mluvnického aparátu nezbytného pro ústní i písemnou komunikaci v ruštině. Nácvikobratů pro telefonování. Prohlubování schopnosti komunikovat v běžných životních situacích. Dosažení úrovně B1-B2 dle Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Osnova

"Ruština nejen pro samouky", lekce 16 - 20Probíraná témata a mluvnické pasáže:1. Lekce 16. Práce s textem „Как доехать до центра?“. Nácvik obratů pro orientaci ve městě.2. Lekce 16. Časování sloves typu вернуть(ся). Časování sloves typu идти, ехать a problematika užívání předponovýchvariant.3. Lekce 16. Konverzace na téma Orientace ve městě, Městská doprava.4. Lekce 17. Práce s textem „Где вы живете?“.5. Lekce 17. Souhrnné opakování sloves. Imperativ. Konverzace na téma Bydlení.6. Lekce 17. Vyjádření českého „rád“. Skloňování substantiv typu площадь.7. Lekce 18. Práce s textem „Приятного аппетита!“8. Lekce 18. Časování sloves typu есть, пить. Konverzace na téma Stolování.9. Lekce 19. Práce s textem „Расскажу вам про покупки“. Nepravidelná slovesa: дать.10. Lekce 19. Infinitivní otázky. Číslovky двести...тысяча, миллион. Konverzace na téma Nakupování.11. Lekce 20. Práce s textem "Мне нездоровится".12. Lekce 20. Částice ли. Podstatná jména s kmenem na ж, ш, ч, ц, щ.13. Lekce 20. Přízvuk u podstatných jmen. Nepravidelná slovesa: принять.14. Zápočtový test.

Literatura

Nekolová, V.- Camutaliová, I.- Vasiljeva-Lešková, A.: "Ruština nejen pro samouky", vyd. LEDA, Praha 2002, 2007,2008.

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Mgr. Libor FolvarčnýMgr. Václav Kubečka