Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk ruský c/IV pro FS (středně pokročilí) (Rc/IV-FS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu Rc/IV-FS - Jazyk ruský c/IV pro FS (středně pokročilí), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozšiřování slovní zásoby a prohlubování znalostí struktur mluvnického aparátu nezbytného pro kompetentní komunikaci(zejména ústní) v jazyce ruském na středně pokročilé úrovni. Nácvik poslechu a adekvátních řečových reakcí.Vypracování vlastního strukturovaného životopisu v jazyce ruském.Dosažení úrovně B1-B2 dle Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Osnova

"Ruština nejen pro samouky", lekce 21 - 25Probíraná témata a mluvnické pasáže:1. Lekce 21. Opakovací lekce. Práce s textem „Пражская весна решила их судьбу“.2. Lekce 22. Práce s textem "Собачий холод".3. Lekce 22. Konverzace na téma Počasí. Skloňování základních číslovek.4. Lekce 22. Podmiňovací způsob. Podmínkové věty. Slovesa na -нуть.5. Lekce 23. Práce s textem „Я предпочитаю поезд самолёту“.6. Lekce 23. Udávání času. Slovesa pohybu.7. Lekce 23. Zvláštnosti podstatných jmen mužského rodu v množném čísle. Nepravidelná slovesa: бежать.8. Lekce 24. Práce s textem „Женщина за рулём“.9. Lekce 24. Vazby typu трудно, важно...- je těžké, je důležité... Skloňování osobních zájmen.10. Lekce 24. Nepravidelná slovesa: нести, вести, упасть.11. Lekce 25. Práce s textem „ Как вы проводите своё свободное время?“.12. Lekce 25. Spojky чтобы, для того чтобы, вместо того чтобы - aby, proto aby, místo toho, aby.13. Lekce 25. Nepravidelná slovesa: давать. 6. pád podstatných jmen rodu mužského nа -у/-ю.14. Zápočtový test.

Literatura

Nekolová, V.- Camutaliová, I.- Vasiljeva-Lešková, A.: "Ruština nejen pro samouky", vyd. LEDA, Praha 2002, 2007,2008.

Požadavky

Žádné

Garant

Mgr. Václav Kubečka

Vyučující

Mgr. Václav Kubečka