Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regenerace krajiny (RegKrN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RegKrN - Regenerace krajiny, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozvinout a aplikovat poznatky z krajinné ekologie, zaměřit se na rozvoj schopností studentů analyzovat, hodnotita decizovat v rámci oboru Obnova krajiny, krajinných části, se zaměřením primárně na průmyslem ovlivněné krajinnésegmenty. Znalost dřevin využitelných v procesu obnovy krajiny (v bezlistém stavu).

Osnova

Význam sanací v procesu regenerace krajiny. Koncepce obnovy krajiny, jednotlivé fáze, podstata.Hlediska výběru optimálních způsobů sanace - ekologická, sociálně- ekonomická a územně-technická hlediska výběru optimálních způsobů sanace.Sanace při povrchovém dobývání surovin - principy, cíle, specifika a metody. Sanace při hlubinném dobývání surovin - principy, cíle, specifika a metody. Ukládání odpadů a následná sanace - principy, cíle, specifika a metody.Způsoby a postupy při zpracování projektové dokumentace záměru obnovy krajiny, podklady.Principy technické sanace, cíle technické sanace. Biologická sanace - principy a typologie podle rekultivačního cíle. Brownfields – problematika a řešení. Řízená sukcese v procesu sanace krajiny.Význam dřevin a skupin dřevin při sanaci krajinných částí. Postupy a technologie výsadeb a výsevů rostlin v procesu sanace.Dendrologie a determinace dřevin v bezlistém stavu.

Literatura

http://www.uake.cz/frvs1269/index.html Stalmachová, B.: Základy ekologické obnovy průmyslové krajiny. Skripta Phare, VŠB - TU Ostrava. 1996.2. Kubeš, J.: Plánování venkovské krajiny. Skripta Phare, VŠB - TU Ostrava.3. Metodika krajinářského vyhodnocení pro územně - plánovací dokumentaci, (1997), MŽP ČR. 1996.4. Metodika hodnocení krajinného rázu. MŽP ČR. 1999.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Barbara Stalmachová, CSc.

Vyučující

Ing. Barbora Lokajíčkovádoc. Ing. Barbara Stalmachová, CSc.Ing. Lenka Urbancová, Ph.D.