Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ročníkový projekt (RP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RP - Ročníkový projekt, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je určen studentům třetího ročníku bakalářského studia a je prvním ze dvou, jenž slouží jako dohledovýnad tvorbou bakalářských prací studentů. Cílem předmětu je vštípit studentům návyky nezbytné při tvorbě rozsáhlýchprojektů, tak aby byli schopni si efektivně organizovat svou práci, plánovat dílčí etapy projektu, hodnotit dosaženévýsledky, navrhovat další směry řešení a především obhajovat navržené postupy a dosažené výsledky.

Osnova

1. Seznámení s problematikou a obsahem předmětu, kreditním systémem předmětu, termíny zpracování.2. Úloha a význam Bakalářského projektu. Metodika výzkumně-vývojové práce.3. Informační zdroje a práce s nimi (časopisy, knižní publikace, sborníky, elektronická media, Internet). Metodikatvorby technických zpráv. Označování měřicích a řídicích obvodů dle normy ČSN 18 060.4. Citace publikací dle norem ČSN a ISO.5. Vyhledávání informačních zdrojů (rešerše, elektronická media, Internet, patentová literatura).6. Doporučené označování veličin, a zkratek v oblasti automatizace a informatiky.7. Citace internetovských pramenů dle norem ČSN a ISO.8. Pokročilé formy multimediální prezentace projektů s využitím DVD, videa a interaktivní audiovizuální prezentacev prostředí Internetu.9. Individuelní řešení zadaného tématu dle specifikace zadání.

Literatura

FARANA, R., SMUTNÝ, L., VÍTEČEK, A., VÍTEČKOVÁ, M. & WAGNEROVÁ, R. Doporučení pro psaní odborných textů z oblastiautomatizace a informatiky. Skripta FS VŠB-TU Ostrava, 2008, 80 str. ISBN 978 - 80 - 248 - 1925 – 9.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D.