Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Realizace staveb I. (RS I.)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RS I. - Realizace staveb I., Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání základních znalostí a dovedností v oblastech ralizace zemních prací, zakládání a zajištění stability výkopu,prací betonářských v jednotlivých procesech bednění, armování, dopravy a ukládání betonu a ošetřování betonu včetněprovádění pracovních a dilatačních spár Pochopení základních pojmů technologických procesů, vzájemných vztahů a jejich aplikace v řešené problematice.

Osnova

Přednášky1. Úvod – obecná problematika realizace zemních prací a spodní stavby, Zařazení v rámci stavebních procesů 2. Hlavní a pomocné procesy zemních prací 3. Technologie strojních a ručních výkopů4. Procesy zabezpečovací svahů a stěn výkopů5. Doprava výkopku, její organizace a podmíněnost ostatním procesům6. Technologie dokončovacích zemních prácí 7. Betonářské práce - základní dělení a předpisy provádění8. Proces bednění,svislé vodorovné konstrukce, provozní podmínky 9. Armování železobetonových konstrukcí, výroba a montáž, ukládání do bednění,10. Doprava, ukládání a ošetřování betonu, betonáž v nepříznivých podmínkách11. Technologie provádění pracovních a dilatačních spár 12. Základy provádění hydroizolačních systémů spodní stavby, zásady a kontrola 13. Bezpečnostní předpisy při stavebních pracích.14. Nové poznatky technologie hrubé spodní stavby Cvičení1. Úvod – náplň a cíl cvičení předmětu, problematika realizace spodní stavby2. -3. Technologie přípravy zahájení prací 4. -5. Vytyčení stavby a osazení do terénu, schéma sejmutí ornice, odvodnění pomocí odvodňovacího příkopu6. -7. Výkaz výměr návrh stavebních strojů pro výkop a odvoz výkopku8. Řádkový harmonogram výkopových prací9. 10. Technologický postup – betonářské práce 11. 12. Technologický postup provádění systémů hydroizolací spodní stavby13. Bezpečnostní předpisy při stavebních pracích, povinnosti účastníků stavby,předávací protokoly, obsluha strojů, způsob prokazování dodržování zákonů14. Kompletace programů a oprava testů

Literatura

Soustava ČSN A Evropských norem v aktuálním znění.Jarský, Č. a kol.Technologie staveb II, Příprava a realizace stavebhttp//www.fast.vsb.cz/oblasti/katedry-a-pracoviste/225/studijni materialyTománková, J. a kol.Ekonomika stavebního díla 40, Příprava a řízení staveb - příkladyMusil, F. a kol.Technologie pozemních staveb I., Návody a cvičeníKočí, B. a kol.Technologie pozemních staveb I., Technologie stavebních procesů

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Marcela Halířová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Filip Čmiel, Ph.D.Ing. Radek Fabian, Ph.D.Ing. Marcela Halířová, Ph.D.Ing. Veronika KučerikováIng. Pavel Vlček, Ph.D.Ing. Marie Wolfová, Ph.D.