Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Realizace staveb II. (RS II.)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RS II. - Realizace staveb II., Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání základních znalostí a dovedností v oblastech: - Úvod - Betonové konstrukce - Ocelové konstrukce - Kamenné a smíšené zdivo - Zděné konstrukce - Vodorovné konstrukce - Komínové systémy -Obvodové pláštěPochopení základních pojmů, vzájemných vztahů a jejich aplikace při řešené problematice.

Osnova

Přednášky1. Úvod do vědního oboru technologie staveb. Základní pojmy2. Hrubá vrchí stavba3.Zásady provádění monolitických betonových konstrukcí.4.-5.Zásady montáže ocelových konstrukcí. Výroba, doprava, zásady skladování. staveništní.6.-8.Provádění zděných konstrukcí. Zásady provádění zdiva z cihel, tvárnic akamene. Smíšené, režné zdivo. Druhy malt, povolené odchylky a tolerance.9. Modulové, technologické a kvalitativní požadavky kladené na zděné konstrukce. Organizační a časové struktura. Zdění v zimě.10. Vodorovné nosné konstrukce. Zásady provádění, optimalizace vhodnosti použití jednotlivých technologií.11. Zřizování komínů a ventilačních průduchů. 12. Zřizování obvodových plášťů. Zásady a postupy montáže plášťů 14. Pracovní a ochranné lešení, druhy, členění, zásady montáže a projekt lešení. Bezpečnost práce a ochrana zdraví na staveništi.Cvičení:1. Úvod. Základní pojmy a definice.2. Zdící procesy. Základní pravidla vazby zdivy.3. Práce s výškovým a půdorysným modulem zdiva z cihel a tvárnic4. Základní pravidla vazeb komínového tělesa z cihel. Materiálová specifikace amontážní postupy montovaných komínových těles.5. Montážní procesy. Časová struktura postupu montáže. stavební práce v zimě,technologické přestávky.6. Technologický postup zdění (opatření pro zdění v zimě).7. Technologický postup montáže ocelových konstrukcí. staveništní připravenost.8. Technologický postup montáže železobetonových konstrukcí, kvalitativní požadavky.9. Technologický postup zřizování obvodových a střešních plášťů, připravenoststavby, sled procesů, protokolární přebírání kvality zakrývaných částí konstrukce.10. Kontrolní práce.11. Pracovní postupy a zásady montáže lešení dílcových a systémových.12. Projekt lešení , posouzení statiky, stability a možnosti kotvení,bezpečnostní opatření13. Protokoly, školení a kontroly nutné z pohledu bezpečnosti práce a ochranyzdraví na staveništi.14. Kompletace cvičení.

Literatura

Soustava ČSN a Evropských norem v aktuálním znění.Vejvara, K.Technologie staveb 10. LešeníJarský, Č. a kol.Technologie staveb II, Příprava a realizace stavebTománková, J. a kol.Ekonomika stavebního díla 40, Příprava a řízení staveb příkladyMusil, F. a kol.Technologie pozemních staveb I, Návody na cvičeníKočí, B. a kol.Tedchnologie pozemních staveb I, Technologie stavebních procesů

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Marcela Halířová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radek Fabian, Ph.D.Ing. Marcela Halířová, Ph.D.Ing. Marek Jašek, Ph.D.Ing. Hana Ševčíková, Ph.D.Ing. Pavel Vlček, Ph.D.Ing. Marie Wolfová, Ph.D.