Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rizika útlumu hornické činnosti (RUHC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RUHC - Rizika útlumu hornické činnosti, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zvládnutí analýzy rizik související s útlumem hornické činnosti, především s výstupem metanuna zemský povrch.

Osnova

Význam analýzy a hodnocení rizik. Analýza bezpečnostních rizik souvisejících s výstupem metanu z podzemí na zemskýpovrch. Kontrolní seznam zdrojů rizika. Prognóza výstupu důlních plynů na povrch. Stará důlní díla a opuštěnádůlní díla. Plošný výstup důlních plynů na povrch a nebezpečí výstupu důlních plynů do kanalizační sítě. Rizikozaplynování kanalizační sítě. Ochrana staveb před výstupem důlních plynů. Pohled na současný stav řešeného problému.Škodlivé vlivy opuštěných děl v podzemí. Zbytková plynodajnost. Faktory ovlivňující výstup důlních plynů na povrch.

Literatura

Prokop, P. et al.: Problematika výstupu důlních plynů na povrch, VŠB-TUO, ISBN:80-86634-96-5 Prokop, P. et al.: Analýza a hodnocení rizik souvisejících s útlumem těžby, VŠB-TUO, ISBN: 80-86634-94-9Prokop, P. et al.: Bezpečnostní rizika související s důlními plyny a opuštěnými díly v podzemí, VŠB-TUO, ISBN:80-86634-95-7

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Pavel Zapletal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Josef Chovanec, Ph.D.prof. Ing. Pavel Prokop, CSc.Ing. Petr Urban, Ph.D.doc. Ing. Pavel Zapletal, Ph.D.