Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Repetitorium z Matematiky III (RzMIII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RzMIII - Repetitorium z Matematiky III, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Repetitorium z matematiky 3 je určeno studentům, kteří z jakýchkoliv důvodů neuspěli u zkoušky z předmětu MatematikaIII a mají zájem o úspěšné vykonání této zkoušky. Jeho obsah se v podstatě kryje s osnovou tohoto předmětu. Cílemrepetitoria je umožnit pochopení učiva matematiky řešením konkrétních příkladů.

Osnova

1) Kombinatorika. Náhodné jevy, operace s nimi, pojem neslučitelnosti a úplnosti, jevové pole.2) Definice pravděpodobnosti jevů - klasická, geometrická, statistická. 3) Podmíněná pravděpodobnost. Úplná pravděpodobnost. Bernoulliho posloupnost nezávislých jevů.4) Náhodná veličina diskrétní a spojitá. Frekvenční a distribuční funkce.5) Charakteristiky náhodných veličin.6) Základní typy rozdělení pravděpodobnosti diskrétní náhodné veličiny.7) Základní typy rozdělení pravděpodobnosti spojité náhodné veličiny.8) Zpracování statistického souboru. 9) Náhodný výběr, bodové a intervalové odhady10) Testování hypotéz - testy parametrické.11) Lineární regrese.

Literatura

Pavelka, L.-Doležalová, J.: Pravděpodobnost a statistika. Skriptum VŠB, Ostrava 1993. ISBN 80-7078-976-X .Otipka, P.-Šmajstrla, V.: Pravděpodobnost a statistika. Skriptum VŠB-TU, Ostrava 2006. ISBN 80-248-1194-4 .http://www.studopory.vsb.cz

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Petra Schreiberová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr OtipkaIng. Petra Schreiberová, Ph.D.