Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémová analýza (SA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SA - Systémová analýza, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu Systémová analýza je seznámit studenty se základními systémovémi pojmy, systémy, subsystémya prvky systému, kompozicí a dekompozicí. Dále budou studenti seznámeni s teorií grafů, budou umět popsat systémpomocí grafu, provádět operace na grafech, řešit dopravní problémy na grafech, projektovat činnosti s využitímmetody kritické cesty a PERT, optimalizovat technologický postup a jeho řízení. Dalšími tématy předmětu jsou: teoriepravděpodobnosti, teorie náhodných procesů, systémy hromadné obsluhy, teorie her, nekooperativní hry v čistýcha smíšených strategiích, distribuční úlohy jako aplikace lineárního programování, teorie zásob, úlohy optimálníchskladů.

Osnova

Základní systémové pojmy, systémy, subsystémy a prvky systému, kompozice a dekompozice. Metody popisu sys-témů.Teorie grafů, popis systému pomocí grafu, operace na grafech. Řešení dopravních problémů na grafech. Me-tody kritickécesty a PERT, optimalizace technologického postupu a jeho řízení. Teorie pravděpodobnosti, teorie náhodných procesů.Systémy hromadné obsluhy. Teorie her, nekooperativní hry v čistých a smíšených strategiích. Distribuční úlohy jakoaplikace lineárního programování. Teorie zásob, úlohy optimálních skladů.

Literatura

Dudorkin, J.: Systémová analýza. Praha, FE ČVUT 1997. 296 s. Jirouš, F.: Systémové inženýrství. Praha, Vydavatelství ČVUT 1995. 134 s. Štěpánek, J.: Systémová a operační analýza. Praha, FS ČVUT 1991. 63 s.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc.