Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémy budov a systémy řízení vytápěcích zdrojů (SBSŘ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SBSŘ - Systémy budov a systémy řízení vytápěcích zdrojů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohlubení odborných zanalostí a dovedností studentů v oblasti koncepčního navrhování energetickyúsporných a inteligentních budov a řešení obecné potřeby optimálního vnitřního prostředí budov.

Osnova

Předmět rozšiřuje poznatky z oblasti energetické náročnosti budov a jejího hodnocení. Zabývá se vyhodnocením provozusystémů vytápění a větrání, systémů pro přípravu a distribuci teplé užitkové vody, systémů osvětlení, čerpadela ventilátorů, systémů chlazení, technologického zařízení a ostatních spotřebičů energie. Pozornost je věnovánanetradiční zdrojům energie pro vytápění a ohřev TV, solárním systémům, tepelným čerpadlům.

Literatura

K. Kabele: Metodika výpočtu energetické náročnosti budov a NKN. ČVUT Praha, 2008.T. Dahlsveen, D. Petráš, J. Hirš: Energetický audit budov, Jaga, Bratislava, 2003

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Dr.Ing. Tadeáš Ochodek

Vyučující

doc. Dr.Ing. Tadeáš Ochodekdoc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D.