Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stabilita důlních děl (SDD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SDD - Stabilita důlních děl, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poznání základních poznatků geomechaniky a geotechniky, kterými jsoustav napjatosti a deformace horninových těles z podmínek pevnosti a plasticity.

Osnova

Výpočetní metody stability důlních dělVliv objektivních a subjektivních parametrů statických řešeníVyztužování a výztužní konstrukce.Dlouhá díla a důlní díla prostorováPomalé a náhlé deformace důlních dělPříčiny pomalých a náhlých deformacíMožnostmi jejich ovlivnění,Stanovení opatření k zajištění stability důlních děl při vzniku anomálních geomechanickýchjevůDimenzování výztuží pomocí matematického modelování.

Literatura

Šňupárek,R., Petroš,V.: Dimenzování výztuže dlouhých důlních děl a porubů. ISBN 80-7078-763-5 , VŠB-TU Ostrava, 2000Petroš,V.: Vlastnosti hornin a horského masivu. ISBN 80-7078-720-1 . VŠB-TU Ostrava, 1999http: //www.hgf.vsb.cz/hgf/stud/sylaby/542/vlastI.htmPetroš,V.: Problematika důlních otřesů. Dobývání uhlí v obtížných důlně geologických podmínkách. ISBN 80-7078-753-8 . VŠB-TU Ostrava, 1999

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Eva Hrubešová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Robert Kořínek, CSc.