Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Staré ekologické zátěže (SEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SEZ - Staré ekologické zátěže, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání dovedností a znalostí oblasti z oblasti starých ekologických zátěží, včetně rozvíjejících se environmentálníchtechnologií pro dekontaminaci půd, odpadů, povrchových a podzemních vod. Student se dokáže orientovat v základnílegislativě vztahující se k ekologickým zátěžím včetně základních principů a metodik zpracování analýzy rizik.

Osnova

1. Úvod do analýzy rizik2. Základní pojmy, terminologie3. Termické remediační metody4. Fyzikální remediační metody5. Chemické a fyzikálně-chemické remediační metody6. Biologické remediační metody7. Kombinované remediační metody

Literatura

EPA/542/B-94/013 NTIS PB95-104782. Remediation technologies, screening matrix and reference guide. Metodický pokyn Ministerstva životního prostředí České republiky k zabezpečení usnesení vlády ČR č.393 ze dne 13. července 1994 o zásadách dalšího postupu při privatizaci. Zpravodaj MŽP 8/1996, příloha.Raclavská H. (1998): Znečištění zemin a metody jejich dekontaminace. Skripta VŠB-TUO (116 s.). ISBN: 80-7078-508-X.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Václav Dombek, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Václav Dombek, CSc.