Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební hmoty II (SH2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SH2 - Stavební hmoty II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je podat studentovi komplexní přehled o vlastnostech, způsobu výroby, zpracování a využití těchtomateriálů ve stavebnictví. Student získá znalosti a dovednosti v oblasti hodnocení fyzikálních a mechanických vlastností významných skupin stavebních materiálů, v oblasti navrhování složení a výroby stavebních materiálů a volby vhodnýchmateriálů pro použití ve stavební konstrukci.

Osnova

Přednáška:1. Izolační materiály I - izolace proti vodě a plynům 2. Izolační materiály II - tepelné a zvukově izolační materiály 3. Dřevo a stavební materiály na bázi dřeva4. Lehké betony a malty 5. Necementové malty a betony - geopolymery, živičné betony, plastobetony 6. Materiály pro vyztužování betonu -kovy, plasty, grafitová vlákna a biovlákna7. Žárovzdorné materiály 8. Kompozitní materiály 9. Nátěrové hmoty, lepidla a tmely 10. Nanočástice ve stavebních hmotách11. Stabilizační materiály a injektážní hmoty12. Druhotné suroviny a odpady I. - popílky a strusky 13. Druhotné suroviny a odpady II. - stavební odpad, hlušiny, odprašky, recykláty14. Řízení jakosti a zkušebnictví stavebních hmot

Literatura

Svoboda, L. a kol.: Stavební hmoty. - Jaga, Bratislava, 2004, 471 s.Adámek, J. a kol.: Stavební materiály – Učební texty VUT v Brně, 1997.Tobolka, Z., Svoboda, L.: Stavební izolace 1,2: materiály. -ČVUT, Praha, 1994, 66 s.Bajza, A., Rouseková, I.: Technológia betónu. - Jaga, Bratislava, 2006, 190 s.Aïtcin, P.-C.: Vysokohodnotný beton. – Informační centrum ČKAIT, 2005. Hanykýř, V., Kutzendörfer, J.: Technologie keramiky. - Silikátový svaz a Vega, s.r.o., 2000, 287 s. Pytlík, P.: Cihlářství. - VUT Brno, CERM, s.r.o. Brno, 1995, 264s. Pytlík, P., Sokolář, R.: Stavební keramika, technologie, vlastnosti a využití. - CERM, s.r.o., Brno, 2002, 285s.

Požadavky

Předmět nemá žádné korekvizity.

Garant

Ing. Jana Daňková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana BoháčováIng. David BujdošIng. Jana Daňková, Ph.D.Ing. Petra DonéIng. Jan HurtaIng. Filip Khestl, Ph.D.Ing. Tereza MajstríkováIng. Pavel MecIng. Petr RezekIng. Martina Turicová