Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální hydrogeologie (SHG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SHG - Speciální hydrogeologie, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je pokrýt širokou škálu tematických okruhů (viz anotace předmětu) tak, abychom studentům přiblížilizákladní terminologii, zákonitosti a metody v rámci daného předmětu včetně jejich praktického uplatnění.

Osnova

Předmět je určen pro výuku speciálních hydrogeologických problémů pro absolventy geologických oborů, kteří jižmají znalosti obecné hydrogeologie. Dle zaměření doktoranda témata z následujících oblastí: Aplikovaná hydrogeochemiepodzemních vod. Systémy a druhy filtračních toků – speciální úkoly podzemní hydrauliky v hydrogeologii, stopovacízkoušky. Klasifikace a hodnocení geohydrodynamických systémů, režimu podzemních vod, metody zpracování režimníchměření. Metody výpočtů zásob a zdrojů podzemních vod v různých podmínkách zvodněných systémů. Kvantitativní hydrogeologie,datování stáří vod. Speciální úkoly průzkumu a vyhledávání podzemních, minerálních a termálních vod. Problémy průzkumua sanace znečištění podzemních vod. Speciální úkoly hydrogeologie v různých odvětvích průmyslu.

Literatura

Krásný J. et al. (2012): Podzemní vody České republiky. Regionální hydrogeologie prostých a minerálních vod. VydavatelstvíČGS Praha.Šráček O., Mls J., Datel J. (2000): Kontaminační hydrogeologie. Skriptum UK Praha, Př. F. Praha. Šráček O., Kuchovský T. (2003): Základy hydrogeologie. Skriptum MU Brno.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Naďa Rapantová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Arnošt Grmela, CSc.doc. Ing. Naďa Rapantová, CSc.