Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Společenská komunikace (SK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SK - Společenská komunikace, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1) Zásady správné etikety, rétoriky, komunikace a gestikulace2) Schopnost analyzovat vystupování z hlediska uvedených zásad

Osnova

1. Verbální komunikace- Rétorika- Etiketa- Vyjednávací zásady2. Neverbální komunikace- Teritoria- První dojem- GestikulaceV předmětu Společenská komunikace budou studenti seznámeni se zásadami společenského vystupování a komunikace,a to osobní i počítačové. Předmět má tři části: verbální komunikace, kde se seznámí s rétorikou a etiketou přirůzných příležitostech, neverbální komunikace o způsobech prezentace, vytváření prvního dojmu a analýze lidskégestikulace a počítačová komunikace, která je zaměřena na komunikační technologie a zásady při komunikaci na PC.

Literatura

1. Špaček,L.: Velká kniha etikety. Praha 2005.2. Černý,V.: Řeč těla - neverbální komunikace pro obchodníky i běžný život. Computer Press,a.s., 2007, Praha.3. Boothman,N.: Trénink obchodní komunikace. Portal s.r.o.Praha, 2004.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. RNDr. Josef Tošenovský, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Josef Tošenovský, CSc.