Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spřažené konstrukce mostů a pozemních staveb (Dr) (SKM-Dr.)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SKM-Dr. - Spřažené konstrukce mostů a pozemních staveb (Dr), Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení znalostí a dovedností v oblasti navrhování, posuzování spolehlivosti a realizacespřažených konstrukcí mostů a pozemních staveb. Student musí získat a prokázat dostatečný všeobecný přehled o řešenéproblematice. Student rovněž obdrží ke zpracování individuální projekt ve vztahu k zaměření disertační práce.

Osnova

Obecné zaměření:Evropská normalizace v oboru. Metody navrhování a posuzování spolehlivosti spřažených ocelobetonových konstrukcía mostů. Stabilitní problémy prvků a systémů ocelobetonových konstrukcí. Plasticita, plastická globální analýza.Navrhování OK podle teorie II. řádu. Tuhé a poddajné spřažení, prvky spřažení. Reologické a teplotní vlivy. Obetonovanéocelové prvky, duté prvky vyplněné betonem, soudržnost. Modelování MKP. Požární odolnost ocelobetonových konstrukcí,modelování a tepelně technické výpočty požární odolnosti.Individuální projekt:Téma a formu zpracování projektu určí vyučující s ohledem na zaměření disertační práce.

Literatura

[1] ČSN EN 1994-1-1 Eurokód 4 : Navrhování spřažených ocelobetonových konstrukcí - Část 1: Obecná pravidla a pravidla pro pozemní stavby[2] ČSN EN 1994-2 Eurokód 4: Navrhování spřažených ocelobetonových konstrukcí - Část 2: Obecná pravidla a pravidla pro mosty[3] ČSN EN 1993-1-1 (73 1401) Eurokód 3: Navrhování ocelových konstrukcí – Část 1-1: Obecná pravidla a pravidla pro pozemní stavby[4] ČSN EN 1993-2 (73 6205) Eurokód 3: Navrhování ocelových konstrukcí – Část 2: Ocelové mosty [5] ČSN EN 1993-1-5 Eurokód 3: Navrhování ocelových konstrukcí – Část 1-5: Boulení stěn[6] ČSN EN 1993-1-9 Eurokód 3: Navrhování ocelových konstrukcí – Část 1-9: Únava

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vít Křivý, Ph.D.Ing. Miroslav Rosmanit, Ph.D.