Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spalovací motory dopravních prostředků (SMDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SMDP - Spalovací motory dopravních prostředků, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student se bude orientovat v základní problematice a názvosloví spalovacích motorů dopravních prostředků. Dokážepopsat konstrukční části spalovacího motoru. Bude umět popsat princip funkce spalovacího motoru. Bude umět definovatideální termodynamické cykly a bude umět porovnat jednotlivé cykly mezi sebou. Porozumí přípravě směsi a výměněnáplně. A bude umět popsat příslušenství spalovacích motorů.

Osnova

Přednášky:1.Definice a dělení spalovacích motorů, historický vývoj v oblasti spalovacích motorů.2.Charakteristické ukazatele a parametry spalovacích motorů.3.Ideální termodynamické cykly, carnotizace.4.Paliva, příprava směsi a výměna náplně.5.Základní konstrukční části spalovacích motorů.6.Klikový mechanismus.7.Příslušenství spalovacích motorů.8.Emise spalovacího motoru a jeho vliv na životní prostředí.Cvičení:1.-2. Výpočty parametrů motoru3.-4. Konstrukce ideálního oběhu, carnotizace5. Laboratorní měření6.- 7. Kinematika a dynamika klikového mechanismu8. Tvorba p-V diagramu

Literatura

MACEK, Jan. Spalovací motory. 2. vyd. V Praze: České vysoké učení technické, 2012. ISBN 978-800-1050-156. HEYWOOD, John B. Internal combustion engine fundamentals. New York: McGraw-Hill, c1988, xxix, 930 p., [2] p. ofplates. ISBN 00-702-8637-X .

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Michal Richtář, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel DreslerIng. Michal Richtář, Ph.D.