Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geofyzikální metody v HG a IG (SMHGIG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SMHGIG - Geofyzikální metody v HG a IG, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnout obsah předmětu podle anotace. Naučit se aplikovat vybrané komplexy geofyzikálních metod v hydrogeologiia inženýrské geologii

Osnova

1. Specifické rysy využití geofyzikálních metod v hydrogeologii a inženýrské geologii. Problematika zpracování dat - omezení vlivu poruch, korelace geofyzikálních profilových křivek.2. Problematika geofyzikálního průzkumu pro inženýrskogeologické účely. Určení fyzikálního stavu horninových masívů.3. Posouzení napěťově-přetvárného stavu horninových masívů a jeho změn z výsledků geofyzikálních měření.4. Metodika, technika a organizace geofyzikálních prací pro řešení inženýrskogeologických problémů. Využití geofyzikálních metod pro sestavování inženýrskogeologických map.5. Geofyzikální průzkum stability svahů a tras liniových staveb.6. Geofyzikální průzkum pro plošnou zástavbu.7. Geofyzikální metody využitelné pro hydrotechnické stavby.8. Geofyzikální průzkum pro podzemní stavby.9. Geofyzikální metody pro posouzení vlivu geologických činitelů na životní prostředí.10. Problematika geofyzikálního průzkumu pro hydrogeologické účely. Fyzikální modely hydrogeologických struktur.11. Stanovení některých hydrogeologických parametrů geologických těles a zvodní z výsledků geofyzikálních metod.12. Metodika, technika a organizace geofyzikálních prací při řešení hydrogeologických úkolů. Regionální a detailní průzkum.13. Geofyzikální metody v rámci účelových hydrogeologických průzkumů.14. Karotáž hydrogeologických vrtů.Použití metod je rovněž dokumentováno výsledky konkrétních prací.

Literatura

Mareš, S. a kol. (1983): Geofyzikální metody v hydrogeologii a inženýrské geologii. SNTL, Praha,198 s.

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Lubomil Pospíšil, CSc.