Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Softwarová podpora E-business (SPEBK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPEBK - Softwarová podpora E-business, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Identifikovat výhody a nevýhody e-business.Diskutovat vliv IT na vývoj obchodování.Srovnat jednotlivé modely e-business.Vytvořit praktickou nabídku zboží nebo propagaci firmy v e-aplikaci.Navrhnout využití aplikace pro podporu řízení pro konkrétní firmu.

Osnova

Osnova přednášek:1. Principy a možnosti práce na Internetu. Adresování, služby, doménový systém, poskytovatelé služeb. 2. Principy práce s digitálními dokumenty a problematika elektronického podpisu.Digitalizace dokumentů, Groupware, Systémy pro správu dokumentů, Workflow. 3. Typy informačních systémů pro podporu rozhodování. DSS, Expertní systém, Neuronové sítě, EIS a business intelligence. 4. Elektronický obchod a „nová ekonomika“. E-business,řízení vztahů se zákazníky (CRM) a jejich podpora informačními technologiemi. 5. Organizační zabezpečení tvorby a inovací informačního systému firmy. Informační manažer, Příprava informační strategie firmy, Řízení přínosů z investic do informačních technologií. 6. Způsoby pořízení informačního systému a informačních technologií. Vlastní vývoj, Systémová integrace, Outsourcing. 7. Celková koncepce řešení informačního systému firmy. Client-server architektura, Otevřené systémy, Zajištění externích zdrojů informací, Minimalizace vlivu informačních technologií na člověka. Praktická část:Zpracování samostatných projektů.

Literatura

Literatura:1) Tvrdíková,M.: Zavádění a inovace informačních systémů ve firmách, Grada Publishing, Praha 2000 2) Tvrdíková,M.: Aplikace moderních informačních technologií v řízení firmy, Grada Publishing, Praha 2008

Požadavky

Žádné

Garant

doc. Ing. Milena Tvrdíková, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milena Tvrdíková, CSc.