Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Semestrální projekt II (SPII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SPII - Semestrální projekt II, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je součástí aplikační části oborového magissttrského studia. Předpokladem úspěšného zvládnutí předmětuje absolvování předmětů společného tříletého základu. Předmět je druhou částí individuální práce a realizace vlastníbakalářské práce. Náplní cvičení je připravit studenta na samostatnou tvůrčí práci, na systematické vyhledáváníinformací, jejich zpracování a archivování. Výsledky své práce pak předloží písemně a obhájí před katedrální komisí.

Osnova

Úloha a význam Semestrálního a Závěrečného projektu. Metodika vědecko-výzkumné práce. Vyhledávání informačních zdrojů (rešerže, elektronická media, Internet, patentová literatura). Metodika tvorby a zpracování vědecko-technických projektů. Doporučené označování veličin, a zkratek v oblasti automatizace a informatiky. Citace internetovských pramenů dle norem ČSN a ISO.Pokročilé formy multimediální prezentace projektů s využitím DVD, videa a interaktivní prezentace v prostředí Internetu.Individuelní řešení zadaného tématu dle specifikace diplomové práce.

Literatura

ČMEJRKOVÁ, S. DANEŠ, F. SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. 1. vyd. Voznice: LEDA, 1999. 256 s. ISBN 80-85927-69-1.Farana, R., Smutný, L., Víteček, A., Vítečková, M., Wagnerová, R. Doporučení pro psaní odborných textů z oblastiautomatizace a informatiky. Skripta FS VŠB-TU Ostrava, 2008, 80 str. ISBN 978 - 80 - 248 - 1925 – 9.

Požadavky

Žádné

Garant

prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Lenka Landryová, CSc.prof. Ing. Jiří Tůma, CSc.doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D.