Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stabilita svahů a sanace poruch svahů (SSSPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SSSPS - Stabilita svahů a sanace poruch svahů, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student se naučí formulovat geotechnická zadání úloh a vysvětlovat principy a postup řešení. Dokáže rozhodovato reálnosti geometrických a geotechnických vstupních parametrů matematických modelů. Naučí se vyhodnotit a interpretovatvýsledky řešení, posoudit hranice varovných stavů a doporučovat závěry pro další postup řešení.

Osnova

1. Inženýrskogeologická klasifikace svahových pohybů. Metodiky přístupu k bezpečnému návrhu sklonu svahu.2. Metody mezní rovnováhy.3. Metody řešení napjatosti a deformace zemního tělesa.4. Kritická smyková plocha a předpoklady správného stabilitního řešení.5. Krátkodobá a dlouhodobá stabilita.6. Geotechnický monitoring stability svahů.7. Sanace svahových deformací a metody zvýšení stability svahů.8. Modelování stability svahů.

Literatura

Šimek, J. a kol.: Mechanika zemin. SNTL Praha 1990Pavlík, J.: Geotechnické způsoby určování stability skalních stěn. SNTL Praha 1981Rozsypal, A.: Kontrolní sledování a rizika v geotechnice. Jaga Group Bratislava 2001

Požadavky

Žádné

Garant

doc. RNDr. Eva Hrubešová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Robert Kořínek, CSc.doc. Dr. Ing. Hynek Lahuta