Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stabilita svahů a skalních stěn (SSSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SSSS - Stabilita svahů a skalních stěn, Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava (VŠB-TU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit posluchače rozpoznávat rozhodující faktory pro zachování stability zemních a skalních svahů a využívat metody pro výpočet a kontrolu této stability.

Osnova

Osnova přednášek:1. Úvod do předmětu, základní pojmy, přehled technických vlastností zemin a skalních hornin, které se podílí na stabilizaci svahů.2. Terénní metody určování vybraných technických vlastností hornin.3. Klasifikace a charakteristika svahových pohybů, faktory podmíňující svahové pohyby.4. Úkoly a metody I-G průzkumu svahových deformací.5. Míra stability svahů a faktory, které ji ovlivňují, řešení stability svahů z nesoudružných zemin.6. Metody řešení stability svahů v soudružných zeminách - analytické metody 7. Metody řešení stability svahů v soudružných zeminách - grafo-analytické metody, grafické metody.8. Řešení stability skalních stěn.9. Geotechnický monitoring - monitorování stability svahů a skalních stěn.10. Stabilizace svahů a skalních stěn.11. Modelování stability svahů a skalních stěn, software pro modelování a výpočet stability svahů a skalních stěn.12. Stabilita podzákladí výsypek.13. Související legislativa, Česká geologická služba.14. Praktické příklady svahových deformací v ČR a jejich sanace.

Literatura

Šimek,J a kol.: Mechanika zemin. SNTL Praha 1990Stanek,J., Kořínek,R.:Hornická mechanika zemin - stabilita svahů,ES VŠB, Ostrava 1991

Požadavky

Žádné

Garant

Ing. Jindřich Šancer, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jindřich Šancer, Ph.D.